Crònica d'una ........ anunciada

Avui es el primer diumenge després de les eleccions.
Ara ja podem començar a fer una mica de recomte del que ha passat i del que no ha passat, així com del que hagués pogut passar i no va passar.
Tot comença uns quants dies avanç del tret de sortida de la campanya electoral, els senyors del CIU amb l'alcaldia sota el seu poder i amb l'ajut dels senyors del PSC, comencen una cursa contra rellotge per veure quantes obres podien fer avanç del dia de les votacions.( posar el 5è transformador al l'entrada del poble, enrajolar i pintar el col·legi o sigui el centre de dia dels pensionistes de la vila, acabar l'arranjament d'uns 200 m de carretera d'entrada al poble, posar els bancs ultim model a la font de caps).
I així arribem al dia en que CIU i el PSC es miren de reüll i com si mai no haguessin estat units, es declaren odi etern (= fins el dia que convingui). Es diuen pestes entre ells i decideixen presentar-se separats a les eleccions.
Mentrestant el grup ERC cau en desengany amorós, i cap membre dels presents a l'ajuntament no vol tornar a formar part de la nova llista per l'alcaldia.
Els grups pengen cartells, pancartes, passen les butlletes i fan els mítings( paraula anglesa= xarrada), per convèncer a l'indecís i a si mateixos de que cada un es millor que l'altre.

Xerrada d' ERC-IMT els primers a realitzar-la, amb xocolatada, 7 dies abans:



Xerrada de CIU els segons, amb piscolabis, 3 dies abans:



Xerrada de PSC els tercers, amb coca de samfaina i unes roses, 2 dies abans:



Amb la panxa ben plena passem el dia de reflexió, intentant païr totes les promeses, i axí arribem al gran dia esperat, el dia "D", el dia de les votacions, el 27-maig-2007.



I amb una gran expectació s'obtenen els anhelats resultats:
___ 118 vots per CIU
___ 57 vots per ERC-IMT
___ 56 vots per PSC
___ 7 vots amb blanc
___ 3 vots nuls
___ 81 abstencions
______________ 322 electors, amb un 25,16 % d'abstenció

Que es converteixen en 4 regidors per CIU, 2 regidors per ERC-IMT, 1 regidor per PSC

D'aquesta manera CIU continua a l'alcaldia, aquest cop amb majoria absoluta i encapçalada pel Sr. Antoni Cirera Mir.

Amb aquestes cartes per jugar comencen les converses entre els diferents grups, estires i arronses per veure que en poden treure uns dels altres. A partir d'aquest punt només hi ha suposicions, hem d'esperar els esdeveniments d'un futur molt pròxim.
Tenim que confiar que entre els set regidors que formen part de l'ajuntament, deixaran de banda els colors polítics i treballaran tots junts, com a representants d'un poble que són, per aconseguir un poble agradable i amb futur.


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimat, l'ignorancia es dels pitjors mals de la societat!!!!
Dit això, que sense més, es buit de contingut i de forma, però intentaré( només intentaré) explicar-me una mica....
Algú ha preguntat els motius de perque cap antic component d'I.M.T. no s'ha presentat a la llista d'E.R.C.? Però pel poble corren tot tipus de raons, que sincerament estan molt lluny de la realitat( com pot ser la del desengany amoròs, metaforicament parlant, no?)
Bé sense informació es molt dificil fer un espai com aquest i sobre tot que sigui creible, per això per a properes vegades pregunteu primer.....

Anònim ha dit...

Hola (Anonim) si poses un numero de teléfon t'explicare amb noms i cognoms el que passa, i si no perque no ho expliques tu mateix, en aquest bloc pots expresar-te lliurement.

Anònim ha dit...

Bueno,bueno, si ja he de posar-te el meu nº de telefon no anem gaire bé!!!!! Tu mateix ho dius,"en aquest bloc pots expressar-te lliurement" doncs fes-ho!!!! expliquens, segons tú, els noms i cognoms, no tiris la pedra i amaguis la mà.( no serà que no ho saps i et vols fer l'interesant?)

Anònim ha dit...

Hola, primer de tot et demano disculpes si amb el que baix escriure pot portar a confusió, i segon intentaré d’explicar-me millor.
1- No vaig escriure les raons per les cuals els membres d’un partit polític no es tornen a presentar, per que crec que es lícit la lliure elecció de les accions individuals, sempre que no afectin a una altra persona. En el moment que la decisió de no tornar-se a presentar es converteixi en un greuge o problema per la societat de Talarn, dons s’explica. Si en lloc de canviar de membres s’hagués perdut una candidatura i només ni haguessin hagut dues llistes electorals, també ho hagués considerat un greuge.
2- Jo nomes et convidava a que ho expliquessis, degut que sembla que per tu, que hi ha un problema que afecta al funcionament social del poble.
3- La paraula ignorància, paraula difícil, ni tu saps el que jo se i jo no se el que tu saps, llavors la ignorància es una cosa bastant difícil d’atribuir.
4- Jo no considero que parlar dels problemes que afecten al poble no es precisament com tirà una pedra, els exposo per compartir punts de vista diferents i d’aquesta manera analitzar com es poden fer les coses millor.
5- Tampoc he parlat dels altres grups com es que canvien un gran nombre de persones de les llistes.
6- Torno a recordar que es un espai per expressar-nos lliurement.

Anònim ha dit...

doncs si, veig que us voleu fer els interesants i realment no en sabeu de la missa la mitat!!!!!!
Llavors us agrairiem (tots els lectors d'aquest racó) que no fiquessiu la mel a la boca, quan no teniu mel i si molta boca per anar escampant rumors mal intensionats....

Anònim ha dit...

Hola, primer de tot voldria reflexionar sobre el text que vas escriure el dia 27 de juny;
Quan dius que si el fet de no presentar-se a l'ajuntament si que es pot considerar com un greuge ja que afecta a la societat de Talarn, no hi estic gaire d'acord per que llavors tot es podria considerar com a tal....Ni Talarn( com a poble i com a societat) no ens deu res i nosaltres tampoc, es a dir, de greuges o problemes pocs!!!!
I per finalitzar et voldria explicar, a grans pincellades, per que cap menbre de l'antic I.M.T. es va presentar a la llista;
com deus saber la voluntat dels que hi erem era tornar-nos a presentar, es va a buscar a algú per les cases del poble i altres s'hi apunten, per la cara, per el sol fetn de ser militants d'E.R.C. de talarn( fins aqui tot, dins d'una normalitat relativa!!)
No nomes això sinò que desde el partit( E.R.C.) a nivell comarcal es reben pressions per a que es façi una determinada llista i no la que I.M.T. vol presentar, ja que dins d'aquesta llista hi ha gent que el partit no pot controlar( voler si, poder no)i estaven molt amunt i la que el partit volia, estaven molt avall.
Davant d'aquesta situació i partint de la base que tots ens coneixem, decidim no presentar-nos.
Doncs espero que t'hagi aclarit els teus dubtes i per finalitzar et voldria llençar una pregunta per que reflexionis;
Suposo que deus coneixer a algú de la nova canditatura; estan informats tots de lo que passa a l'ajuntament per part dels dos representants legals que hi tenen?...